IPAF lanceert 2019 veiligheidscampagne Street Smart

IPAF Street Smart Campaign

Veilig werken op of nabij wegen is de nieuwe campagne van de International Powered Access Federation (IPAF), gelanceerd op de bauma 2019 beurs bij Messe München in München, Duitsland op 8-14 april.

IPAF’s veiligheidscampagne Street Smart benoemt de gevaren van het gebruik van hoogwerkers op of nabij wegen. Met het risico door een passerend voertuig zoals een bus of vrachtwagen te worden geraakt, is voorafgaande planning nodig zodat met de hoogwerker veilig gewerkt kan worden.

Tim Whiteman, CEO & MD van IPAF, merkt op: “Hoogwerkers zijn ontworpen om veilig tijdelijke werkzaamheden op hoogte uit te voeren in vrijwel elke omgeving, waaronder op wegen of op openbare plekken." Geraakt worden door een bus of vrachtwagen tijdens het werken met een hoogwerker is echter een belangrijke oorzaak van ernstig letsel of overlijden, volgens onze ongevallenanalyse.

Andrew Delahunt, IPAF’s Technical & Safety Director, zegt: “Deze ongevallen zijn bijna altijd catastrofaal. Het is van cruciaal belang om het werkgebied te scheiden van het verkeer. Bedieners moeten ervoor zorgen dat ze worden gezien door middel van borden, pylonnen, zwaailichten en hoog zichtbare kleding.”

  Belangrijke aandachtspunten in de campagne zijn onder andere:

  • Plan vooruit – beoordeel risico’s, ontwikkel en gebruik een verkeersmanagementplan.
  • Wees zichtbaar – draag hoog zichtbare PBM bij het plaatsen van pylonnen/borden. Zorg dat voertuigen opvallen (gebruik zwaailichten/veiligheidsmarkeringen) en dat het werkgebied goed verlicht is.
  • Beheer het verkeer – gebruik tijdelijke verkeerslichten of sluit wegen af om het werkgebied af te scheiden. Gebruik borden en pylonnen voor maximale waarschuwing van tegemoetkomende voertuigen.
  • Stel een uitsluitingszone in – scheid het werkgebied van passerende voertuigen. Positioneer de hoogwerker zodanig dat deze niet uitsteekt in het verkeer.
  • Laad en los veilig – op een goed verlichte plaats, weg van het verkeer of obstakels. Zorg bij het afladen langs de weg dat dit gescheiden van het verkeer plaatsvindt.

Andrew Delahunt voegt toe: “Deze campagne belicht belangrijke risico’s en hoe ze kunnen worden vermeden. We hopen dat het samen met eerdere IPAF-campagnes zoals Vooruit Plannen en Terug naar de Basis mensen blijft helpen om hoogwerkers veilig te gebruiken.”

Verdere richtlijnen voor het gebruik van hoogwerkers langs wegen met nadere details over risico’s en veilige werkprocedures zijn beschikbaar. Ga voor meer informatie over alle veiligheidscampagnes van IPAF en links naar relevante technische richtlijnen naar www.ipaf.org/safe of zoek uw dichtstbijzijnde kantoor of vertegenwoordiger via www.ipaf.org/contact

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • IPAF heeft een nieuw presidentieel team bevestigd, waarbij Norty Turner van United Rentals officieel is geïnstalleerd tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering 2020 van de federatie, die voor het eerst ooit werd gehouden per videoconferentie op 23 april als gevolg van de aanhoudende pandemie van het coronavirus. Drie nieuwe bestuursleden, gedetacheerd in 2019, werden ook tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering bevestigd.

  • We waarderen uw support tijdens deze periode en verzoeken u om regelmatig op www.ipaf.org/covid19 te kijken voor updates. Neem alstublieft contact met ons op via info@ipaf.org of uw dichtstbijzijnde IPAF kantoor voor vragen hierover.

  • Deze kennisgeving dient om leden formeel te adviseren dat de volgende Algemene Jaarvergadering van de International Powered Access Federation zal plaatsvinden om 16:30 uur (VK) op 23 april 2020. De vergadering wordt in het Engels gehouden en daarom zijn de documenten alleen in het Engels beschikbaar.