IPAF tekent overeenkomst met Spaanse verhuurorganisatie ASEAMAC

IPAF and ASEAMAC agreement signed by Tim Whiteman, CEO & MD of IPAF, and Juan José Torres, President of ASEAMAC, at ASEAMAC’s Annual Conference in Madrid, Spain.

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft een brede overeenkomst getekend met de Spaanse vereniging van verhuurders van machines en apparatuur (ASEAMAC) om samen te werken aan projecten en evenementen en om kennis, beste praktijken en veiligheidsexpertise te delen tot wederzijds voordeel van beide organisaties en hun leden.

De overeenkomst werd getekend door Tim Whiteman, CEO en algemeen directeur van IPAF, en Juan José Torres, president van ASEAMAC, op het jaarlijkse congres van ASEAMAC in Madrid, Spanje op 30-31 januari.

Als onderdeel van de overeenkomst, wordt het traject voor ASEAMAC-leden die lid willen worden van IPAF vereenvoudigd en kunnen ASEAMAC-leden geaccrediteerde training van IPAF geven voor bedieners en managers van hoogwerkers, waaronder de wereldwijd erkende PAL Card bedienerscursus, volgens IPAF’s gebruikelijke lidmaatschaps- en auditprocessen.

Een wederzijdse faciliteringsregeling voor IPAF-leden die lid willen worden van ASEAMAC maakt ook deel uit van de overeenkomst, mits zij aan de voorwaarden en vereisten van het ASEAMAC-lidmaatschap voldoen. Leden van beide organisaties kunnen gebruikmaken van speciale kortingen voor deelname aan betaalde evenementen georganiseerd door IPAF en ASEAMAC.

Met betrekking tot evenementen en congressen die door ASEAMAC worden georganiseerd, wordt IPAF uitgenodigd om een spreker of debatpanellid te leveren op elk congres of werkgroep die relevant is voor aangedreven hoogwerk materieel. De twee organisaties gaan ook samenwerken aan nationale en internationale evenementen en campagnes betreffende veiligheid en gezondheid op het werk en gaan samenwerken om publicaties, onderzoek en veiligheidsboodschappen te delen en promoten.

Tim Whiteman merkt op: “IPAF’s wereldwijde missie is om veilig en effectief gebruik van aangedreven hoogwerk toegangstechniek te bevorderen. Waar van toepassing willen wij partnerschappen aangaan met gelijkgestemde organisaties waar onze doelstellingen overlappen, om de veiligheidsboodschap wijdt te verbreiden en om betere voordelen te bieden aan ons ledennetwerk.

Na vergelijkbare partnerschappen en convenanten met gezondheids- en veiligheidsorganen in het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en India het afgelopen jaar, is IPAF verheugd om tot een verstandhouding en verbintenis te komen met ASEAMAC in Spanje en in Europa om onze gezamenlijke doelen te bevorderen en tot wederzijds voordeel van beide organisaties en hun leden.

Dit is een zeer interessante ontwikkeling en wij kijken er zeker naar uit om de komende maanden en jaren nauw en productief samen te werken met ASEAMAC.”

Juan José Torres, CEO van TORRES Servicios Técnicos (TST) en ASEAMAC’s president, merkt op: “Wij vinden dat deze overeenkomst een service aan onze leden is, omdat training niet deel uitmaakte van onze kerncompetenties als organisatie. Wij kunnen veel leren van IPAF wat dat betreft.

Verhuur gaat om veel meer dan alleen het leveren van machines. We kijken uit naar een geweldige samenwerking met IPAF.”

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • IPAF kende een sterk handelsjaar in 2019 en rapporteerde over de hele linie groei in termen van lidmaatschap, levering van opleidingen en bestreken gebieden, wat leidde tot hogere inkomsten, een stijging van 8,1% ten opzichte van 2018, volgens het laatste jaarverslag van de federatie.

  • IPAF heeft een nieuw presidentieel team bevestigd, waarbij Norty Turner van United Rentals officieel is geïnstalleerd tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering 2020 van de federatie, die voor het eerst ooit werd gehouden per videoconferentie op 23 april als gevolg van de aanhoudende pandemie van het coronavirus. Drie nieuwe bestuursleden, gedetacheerd in 2019, werden ook tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering bevestigd.

  • We waarderen uw support tijdens deze periode en verzoeken u om regelmatig op www.ipaf.org/covid19 te kijken voor updates. Neem alstublieft contact met ons op via info@ipaf.org of uw dichtstbijzijnde IPAF kantoor voor vragen hierover.