IPAF lanceert wereldwijde veiligheidscampagne 2019 op bauma

bauma 2019 - visit IPAF on stand 711 in C4 hall

De International Powered Access Federation (IPAF) lanceert zijn wereldwijde veiligheidscampagne 2019 op de gigantische bauma-beurs voor bouwapparatuur nabij München, Duitsland, 8-14 april 2019. Dit is een ideale gelegenheid om de Europese industrie te betrekken en een veiliger gebruik van hoogwerkers te promoten.

De IPAF-stand is bevestigd als 711 in hal C4 van de beurslocatie en biedt bezoekers de kans om een blik te werpen op de vernieuwde IPAF cursus hoogwerkers voor managers, welke voor het eerst beschikbaar zal zijn als e-learning. Net als vele evenementen waarop IPAF aanwezig was in 2018, zal de stand een geavanceerde hoogwerker simulator tonen, om enkele van de aanbevelingen van het recent gepubliceerde IPAF strategie document eXtended Reality (XR) uit te lichten.

IPAF biedt daarnaast vernieuwde veiligheids- en technische richtlijnen, een selectie van Andy Access-veiligheidsposters en bijbehorende toolboxtalks. Bezoekers van de IPAF-stand kunnen ook exemplaren ophalen van de nieuwste IPAF-bladen voor 2019 in het Engels, Duits en Italiaans en kunnen gebruikmaken van een speciale korting bij het vooraf bestellen van de 2019 IPAF Global Powered Access Rental Market-rapporten.

Intussen zal de levensgrote Andy Access mascotte wederom aanwezig zijn en beursbezoekers uitnodigen om te poseren voor selfies en aanmoedigen om de stand te bezoeken om kennis te maken met IPAF-vertegenwoordigers, om de interactieve demonstraties uit te proberen of om een reeks veiligheidsmateriaal te verkrijgen, zoals stickers, posters, brochures en publicaties.

De IPAF-veiligheidscampagne 2019 is opgezet om de toename in ongevallen bij het werken met een hoogwerker langs of op wegen te bestrijden. Deze trend is gesignaleerd door middel van IPAF’s ongevallenrapportageproject en is een significante oorzaak van ongevallen bij werken op hoogte in Europa.

De campagne zal op basis van daadwerkelijke incidenten de effectiviteit benadrukken van planning en verkeersbeheer om het gevaar van werken in de buurt van voetgangers en voertuigverkeer te verminderen.

Tim Whiteman, CEO & MD van IPAF, merkt op: “De ogen van de wereld zullen op bauma zijn gericht, waar meer dan een half miljoen bezoekers worden verwacht gedurende het weeklange evenement. Het is dus een werkelijk unieke gelegenheid voor IPAF om de nieuwste ontwikkelingen in zijn trainingsprogramma en zijn veiligheids- en technische richtlijnen uit te lichten.

“Het is spannend dat we wederom de nieuwste technologie, ontwikkeld door een van onze lidbedrijven, kunnen gebruiken om het geweldige vermogen te tonen van hoogwerker simulators om training te verbeteren en om de nieuwste belangrijke IPAF-publicaties te delen, waaronder IPAF-Journal in Duitsland en het Britse blad IPAF Powered Access.

Bezoekers van de IPAF-stand zullen ook meer te weten komen over de nieuwste wereldwijde veiligheidscampagne op basis van IPAF’s meest recente ongevallenanalyse. Naast de campagne streeft IPAF er altijd naar om managers te helpen bij het plannen van en toezicht houden op werken op hoogte en voor bedieners om de hoogwerkers veilig en effectief te gebruiken.

IPAF’s veiligheids- en technische richtlijnen zijn verkrijgbaar in vele talen en onze medewerkers zijn beschikbaar voor alle vragen. Het bewijs is duidelijk dat werken op hoogte aanzienlijk veiliger is bij gebruik van een hoogwerker.”  

Ga voor meer informatie over IPAF’s wereldwijde hoogwerker veiligheidscampagnes naar www.ipaf.org/safe en voor meer informatie over IPAF op bauma 2019 en alle aankomende evenementen naar www.ipaf.org/events

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • IPAF heeft een nieuw presidentieel team bevestigd, waarbij Norty Turner van United Rentals officieel is geïnstalleerd tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering 2020 van de federatie, die voor het eerst ooit werd gehouden per videoconferentie op 23 april als gevolg van de aanhoudende pandemie van het coronavirus. Drie nieuwe bestuursleden, gedetacheerd in 2019, werden ook tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering bevestigd.

  • We waarderen uw support tijdens deze periode en verzoeken u om regelmatig op www.ipaf.org/covid19 te kijken voor updates. Neem alstublieft contact met ons op via info@ipaf.org of uw dichtstbijzijnde IPAF kantoor voor vragen hierover.

  • Deze kennisgeving dient om leden formeel te adviseren dat de volgende Algemene Jaarvergadering van de International Powered Access Federation zal plaatsvinden om 16:30 uur (VK) op 23 april 2020. De vergadering wordt in het Engels gehouden en daarom zijn de documenten alleen in het Engels beschikbaar.