IPAF wint gerechtelijk bevel tegen inbreuk op auteursrecht

The theory part of IPAF's MEWP operator training

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft een gerechtelijk bevel gewonnen tegen een oud lidbedrijf dat probeerde IPAF’s geaccrediteerde trainingsprogramma te kopiëren en verspreiden als van zichzelf.

Het bevel werd verkregen tegen Capital Equipment Services Ltd (CESL) uit Chennai, India dat probeerde IPAF’s trainingsmaterialen te kopiëren en verspreiden als zijn eigen bedienerscursus voor hoogwerkers.

CESL en Aerial Platform Association of India, geregistreerd in Mumbai, tevens genoemd in het bevel, zijn door het hooggerechtshof van Madras bevolen te stoppen met het gebruik van en de handel in het gekopieerde cursusmateriaal.

Tim Whiteman, CEO en Managing Director van IPAF, merkt op: “We verwelkomen dit bevel dat het harde werk en de samenwerking van IPAF-leden over
de hele wereld beschermt. We zijn verheugd dat het Indiase gerechtelijke systeem overtuigend in het voordeel van IPAF heeft besloten.

“IPAF-training wordt vervaardigd en gedeeld in het grotere belang van de industrie. Onze leden blijven betrokken bij het verbeteren en ontwikkelen van IPAF-trainingsmateriaal om ervoor te zorgen dat onze industrie veilig blijft en kunnen ervan uitgaan dat we elke poging om hun harde werk te devalueren of stelen rigoureus zullen bestrijden, waar ter wereld dergelijke pogingen ook plaatsvinden.

“Het gebruik van het geaccrediteerde trainingsprogramma van IPAF staat open voor elk lid dat aan de relevante strikte kwaliteitsnormen voldoet; het is exclusief beschikbaar voor IPAF-leden die zich aan onze gedragscode dienen te houden. Het betroffen lid is geroyeerd.”

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • IPAF heeft een nieuw presidentieel team bevestigd, waarbij Norty Turner van United Rentals officieel is geïnstalleerd tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering 2020 van de federatie, die voor het eerst ooit werd gehouden per videoconferentie op 23 april als gevolg van de aanhoudende pandemie van het coronavirus. Drie nieuwe bestuursleden, gedetacheerd in 2019, werden ook tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering bevestigd.

  • We waarderen uw support tijdens deze periode en verzoeken u om regelmatig op www.ipaf.org/covid19 te kijken voor updates. Neem alstublieft contact met ons op via info@ipaf.org of uw dichtstbijzijnde IPAF kantoor voor vragen hierover.

  • Deze kennisgeving dient om leden formeel te adviseren dat de volgende Algemene Jaarvergadering van de International Powered Access Federation zal plaatsvinden om 16:30 uur (VK) op 23 april 2020. De vergadering wordt in het Engels gehouden en daarom zijn de documenten alleen in het Engels beschikbaar.