IPAF wint gerechtelijk bevel tegen inbreuk op auteursrecht

The theory part of IPAF's MEWP operator training

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft een gerechtelijk bevel gewonnen tegen een oud lidbedrijf dat probeerde IPAF’s geaccrediteerde trainingsprogramma te kopiëren en verspreiden als van zichzelf.

Het bevel werd verkregen tegen Capital Equipment Services Ltd (CESL) uit Chennai, India dat probeerde IPAF’s trainingsmaterialen te kopiëren en verspreiden als zijn eigen bedienerscursus voor hoogwerkers.

CESL en Aerial Platform Association of India, geregistreerd in Mumbai, tevens genoemd in het bevel, zijn door het hooggerechtshof van Madras bevolen te stoppen met het gebruik van en de handel in het gekopieerde cursusmateriaal.

Tim Whiteman, CEO en Managing Director van IPAF, merkt op: “We verwelkomen dit bevel dat het harde werk en de samenwerking van IPAF-leden over
de hele wereld beschermt. We zijn verheugd dat het Indiase gerechtelijke systeem overtuigend in het voordeel van IPAF heeft besloten.

“IPAF-training wordt vervaardigd en gedeeld in het grotere belang van de industrie. Onze leden blijven betrokken bij het verbeteren en ontwikkelen van IPAF-trainingsmateriaal om ervoor te zorgen dat onze industrie veilig blijft en kunnen ervan uitgaan dat we elke poging om hun harde werk te devalueren of stelen rigoureus zullen bestrijden, waar ter wereld dergelijke pogingen ook plaatsvinden.

“Het gebruik van het geaccrediteerde trainingsprogramma van IPAF staat open voor elk lid dat aan de relevante strikte kwaliteitsnormen voldoet; het is exclusief beschikbaar voor IPAF-leden die zich aan onze gedragscode dienen te houden. Het betroffen lid is geroyeerd.”

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn