Winnaars IAPA’s 2019 gevierd in Dubai

The 2019 International Awards for Powered Access (IAPAs) Winners, in Dubai, UAE

Bijna 350 professionals uit de branche kwamen op 6 maart 2019 bijeen in Dubai, VAE om eer te bewijzen aan de winnaars van de International Awards for Powered Access (IAPA’s). De IAPA’s, gezamenlijk georganiseerd door Access International en IPAF, vieren de beste praktijken en uitmuntendheid in de industrie voor aangedreven hoogwerk toegangstechniek. Het evenement werd voor het eerst in het Midden-Oosten gehouden. Degenen die zich in het Raddison Blu Deira Creek Hotel hadden verzameld, waren ook de eersten om te horen dat de volgende editie van de prijzenceremonie voor het eerst sinds 2017 naar het Verenigd Koninkrijk terugkeert, waar het op 23 april 2020 zal worden gehouden in Londen.

Anders dan gebruikelijk werd de IPAF President’s Award aangekondigd tijdens de ceremonie van de IAPA’s, waarbij de voorgaande president Nick Selley JEAN HARRISON, IPAF-lidmaatschapsfunctionaris en evenementencoördinator, tot zijn keuze benoemde voor haar fantastische bijdrage aan de federatie in een verscheidenheid aan rollen gedurende meer dan 25 jaar.

De prijzen hadden ook een droevig tintje, omdat de aanwezigen het jarenlange IPAF-lid, regionaal raadslid in Noord-Amerika en vaste waarde in de branche Alastair Robertson herdachten die vorige maand overleed na een kort ziekbed, terwijl de Lifetime Achievement IAPA postuum werd uitgereikt.

De volledige lijst van winnaars van de IAPA’s 2019 en het commentaar van de jury is als volgt:

IPAF-trainingsinstructeur van het jaar
CHARLIE ELLIS, Nationwide Platforms, Verenigd Koninkrijk

Hij heeft een positieve invloed gehad op veel mensen en is toegewijd aan training en veiligheid. Zijn betrokkenheid bij IPAF geeft blijk van zijn inzet voor de toekomst van de branche.

IPAF-trainingscentrum van het jaar
ALS SAFETY (RIWAL), VERENIGD KONINKRIJK

Hun faciliteiten zijn uitzonderlijk en ze zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van relevante veiligheidsproducten.

Hoogwerkerfoto van het jaar (gesponsord door Facelift)
SANTERI KERÄNEN, FINLAND

Santeri’s fantastische foto toont technici van Bladefence die twee 104 meter hoge Bronyo Skylift S104HLA op vrachtwagen gemonteerde hoogwerkers gebruiken van het verhuurbedrijf Janneniska om turbinebladen te inspecteren op een hoogte van 98 meter. De foto is genomen in het zuiden van Finland.

Product van het jaar – Hefsteigers/Bouwliften
ALIMAK, ZWEDEN, voor zijn Mammoth TM

Dit geïnspireerde product biedt meerdere manieren om materialen en personeel te vervoeren en heeft de capaciteit om grote machines en materialen te transporteren.

Product van het jaar – Op voertuig/aanhanger gemonteerd
BRONTO SKYLIFT, FINLAND, voor zijn S35EM truck

De jury prees het vermogen van het platform om een breed scala aan taken uit te voeren ondanks zijn compacte formaat. Het heeft ook een indrukwekkende reikwijdte van 29 meter.

Product van het jaar – Schaarliften en verticale masten
HYBEKO, NOORWEGEN, voor zijn Tunnel 3390 RT schaarlift

Dit is een unieke machine, gebaseerd op een Genie GT-3390 RT schaarlift, maar aangepast voor de specifieke eisen van tunnelwerk. Hierdoor ontstaat een machine die aannemers helpt veilig en productief te werken op uitdagende locaties.

Product van het jaar – Zelf aangedreven giek- en atrium hoogwerkers
ALMAC, ITALIË, voor zijn Jibbi 1250 Evo giekhoogwerker op rupsbanden

De jury complimenteerde de geweldige veelzijdigheid van de machine en de aandacht voor de veiligheid van de gebruiker. Voor een giekhoogwerker heeft het een uitzonderlijk vermogen om op een helling te werken.

Bijdrage aan veilig werken op hoogte
PROUD2BSAFE, VERENIGD KONINKRIJK

Jason Anker heeft via zijn bedrijf Proud2bSafe een enorme invloed op het begrip van mensen betreffende veiligheid. Hij zorgt dat veiligheid persoonlijk voelt.

Pionier in aangedreven hoogwerk toegangstechniek
DINGLI, CHINA

Sinds 2005 is Dingli’s invloed wereldwijd gegroeid. De groei in zijn thuismarkt China heeft het in het middelpunt geplaatst van inspanningen om moderne hoogwerkapparatuur te introduceren en de veiligheid te verbeteren voor talloze arbeiders op locatie.

Digitale ontwikkeling
JLG INDUSTRIES, VERENIGDE STATEN, voor zijn BIM-bibliotheek

JLG heeft de leiding genomen in het opstellen van BIM-modellen voor hoogwerkers. Het biedt een reëel vooruitzicht op voordelen wat betreft productiviteit en veiligheidsplanning.

Hoogwerkerverhuurbedrijf van het jaar
A-PLANT, VK

A-Plant is niet alleen een snelgroeiend bedrijf met indrukwekkende financiële prestaties, maar het heeft ook een klant- en branchegerichte benadering en probeert verbeteringen aan te brengen in de branche als geheel.

Innovatieve technologie
SKYJACK, CANADA, voor zijn Elevate On-app

De mobiele app maakt deel uit van Skyjacks Elevate-pakket en biedt gebruikers een papierloze werkomgeving op locatie, wat een groot verschil maakt voor gebruikers.

IPAF/Access International Lifetime Achievement Award
JOHN L GROVE, VERENIGDE STATEN, kraan- en hoogwerk toegangstechniek pionier

Tim Whiteman, CEO en algemeen directeur van IPAF, sprak voordat de prijsuitreikingsceremonie goed en wel op gang was over deze prijswinnaar en zei: “De Lifetime Achievement Award is bedoeld om een persoon te loven die een significante invloed op onze branche heeft gehad. Er is geen twijfel dat de winnaar dit jaar – John L Grove, die postuum wordt geëerd – deze prijs absoluut verdient.

“Zijn naam is synoniem met hoogwerk toegangstechniek en kranen. Hij was de medeoprichter van twee van de beroemdste Amerikaanse kranen- en hoogwerk toegangstechniek fabrikanten. Hij richtte Grove Cranes op in 1947 – op 26-jarige leeftijd! – en in 1969 was hij de medeoprichter van JLG Industries, wat weldra een pionier in de productie van giekhoogwerkers en schaarliften werd. Toen hij met pensioen ging bij JLG in 1993 was het een wereldleider geworden in de productie van hoogwerkers.

“Hij was een gepassioneerde ingenieur met eindeloze creativiteit en hij bezat 60 patenten toen hij overleed in 2003.”

De jury zei: “Hij is een legendarische figuur in de branche en heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan van hoogwerk toegangstechniek business. Nu JLG zijn 50e verjaardag viert in 2019, voelt het als het juiste moment om deze lang verdiende onderscheiding toe te kennen.”

De onafhankelijke en onpartijdige jury besteedde een volledige dag aan het beoordelen van de meer dan 100 inzendingen. De juryleden baseerden hun beslissing op de waarde van de inzendingen, waarbij hun eigen bedrijf was uitgesloten van mededinging. De juryleden in 2019 bestonden uit:

  • Sérgio Kariya, president van het Braziliaanse Mills Estruturas e Serviços de Engenharia;
  • Teresa Kee, director, corporate safety bij het Amerikaanse United Rentals;
  • Karin Nars, executive chairman bij het Finse Dinolift;
  • Patrick Witte, vice president global sales & business development bij het Amerikaanse MEC Aerial Work Platforms;
  • Euan Youdale, redacteur bij Access International, was niet-stemgerechtigde voorzitter van de jury.

Foto’s van het evenement en details van alle deelnemers op de shortlist zijn beschikbaar op www.iapa-summit.info

 

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • IPAF heeft een nieuw presidentieel team bevestigd, waarbij Norty Turner van United Rentals officieel is geïnstalleerd tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering 2020 van de federatie, die voor het eerst ooit werd gehouden per videoconferentie op 23 april als gevolg van de aanhoudende pandemie van het coronavirus. Drie nieuwe bestuursleden, gedetacheerd in 2019, werden ook tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering bevestigd.

  • We waarderen uw support tijdens deze periode en verzoeken u om regelmatig op www.ipaf.org/covid19 te kijken voor updates. Neem alstublieft contact met ons op via info@ipaf.org of uw dichtstbijzijnde IPAF kantoor voor vragen hierover.

  • Deze kennisgeving dient om leden formeel te adviseren dat de volgende Algemene Jaarvergadering van de International Powered Access Federation zal plaatsvinden om 16:30 uur (VK) op 23 april 2020. De vergadering wordt in het Engels gehouden en daarom zijn de documenten alleen in het Engels beschikbaar.