Shortlist IAPA’s 2019 bekendgemaakt na bijeenkomst van juryleden in Amsterdam

International Awards for Powered Access (IAPA) winners

De shortlist voor de International Awards for Powered Access (IAPA) 2019 is bekendgemaakt na een bijeenkomst van het jurypanel in Amsterdam.

De IAPA’s zijn de meest prestigieuze prijzen in de aangedreven hoogwerk toegangstechniek, waarvoor dit jaar meer dan 100 nominaties zijn ontvangen. De winnaars worden bekendgemaakt op de avond van de IPAF Summit 2019 in Dubai, VAE, op woensdag 6 maart – de eerste keer dat het in het Midden-Oosten wordt gehouden. Diegenen die het willen bijwonen dienen hun plaats te boeken voor 31 januari om gebruik te kunnen maken van een speciale vroegboekkorting. De shortlist voor de IAPA’s 2019 is als volgt:

Hoogwerkerverhuurbedrijf van het jaar

 • AFI-Uplift
 • A-Plant
 • Loxam
 • Manlift
 • Shanghai Horizon

Bijdrage aan veilig werken op hoogte

 • Jason Anker – motiverende spreker over veiligheid
 • Manitou – reduce-program.com
 • Skyjack – SGLE

Digitale ontwikkelingsprijs

 • Comet – Solar virtual reality
 • Haulotte – Quick Positioning-app
 • Hoogwerkt – online boekingsplatform
 • JLG – BIM-bibliotheek
 • Riwal – Access4U

IAPA-prijs voor innovatieve technologie

 • GMG – I Power
 • Ruthmann – Dynamic Reach System (DRS)
 • Serious Labs – Ryze-MEWP VR Simulator
 • Skyjack – Elevate On

IPAF-trainingscentrum van het jaar

 • ALS Safety
 • A-Plant
 • Nationwide Platforms
 • UTN Training

IPAF-trainingsinstructeur van het jaar

 • Charlie Ellis
 • Greg Trezise-Wallace
 • Peter Hazell

Pionier in aangedreven hoogwerk toegangstechniek

 • Access Rental Gulf
 • Dingli
 • Haulotte
 • Rapid Access
 • Rent & Rise

Product van het jaar – Hefsteigers en bouwliften

 • Alimak – Mammoth TM
 • Electroelsa – H50
 • Maber – MBC50
 • Scanclimber – Centum SC10000

Product van het jaar – Schaarliften en verticale masten

 • EHM – E Series
 • Faraone – Elevah 50 Air
 • Forever-ODM - 3215 Scissor-Boom
 • Hybeko – Tunnel 3390 RT
 • JLG – 10MSP

Product van het jaar – Zelf aangedreven giek- en  atrium hoogwerkers

 • Almac – Jibbi 1250 Evo
 • Easy Lift – R420 EI
 • Haulotte – HA20 LE PRO
 • Niftylift – HR12L
 • Sinoboom – GTBZ18J

Product van het jaar – Op voertuig en aanhanger gemonteerd

 • Bronto Skylift – S35EM
 • Comet – Solar
 • Ruthmann – Steiger T900

Hoogwerkerfoto van het jaar

 • Wordt bekendgemaakt tijdens de ceremonie

IPAF/Access International Lifetime Achievement Award

 • Wordt bekendgemaakt tijdens de ceremonie

De juryleden voor de IAPA’s 2019 zijn: Karin Nars, executive chairman bij het Finse Dinolift; Patrick Witte, vice president global sales and business development, MEC Aerial Work Platforms; Sérgio Kariya, president van het Braziliaanse Mills Estruturas e Serviços de Engenharia; Teresa Kee, director, corporate safety bij United Rentals in de VS; met Euan Youdale, redacteur van Access International als niet stemmende voorzitter.

De IAPA’s worden gehouden op dezelfde dag als de IPAF Summit, met een netwerkreceptie op de 5e en een locatiebezoek aan het Manlift-depot in Dubai op de 7e. De Summit en het netwerkevenement kunnen gratis worden bijgewoond, maar afgevaardigden moeten zich vooraf online registreren. Diegenen die het IAPA’s-diner willen bijwonen, kunnen tot 31 januari tegen korting boeken, waarbij een kleine, niet restitueerbare vergoeding wordt gevraagd voor transport en versnaperingen, aan diegenen die willen deelnemen aan het locatiebezoek aan Manlift op 7 maart. Het aantal plaatsen voor het locatiebezoek is strikt beperkt. Afgevaardigden worden geadviseerd om zich zo spoedig mogelijk te registreren op www.iapa-summit.info/booking

 

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

 • IPAF heeft een nieuw presidentieel team bevestigd, waarbij Norty Turner van United Rentals officieel is geïnstalleerd tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering 2020 van de federatie, die voor het eerst ooit werd gehouden per videoconferentie op 23 april als gevolg van de aanhoudende pandemie van het coronavirus. Drie nieuwe bestuursleden, gedetacheerd in 2019, werden ook tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering bevestigd.

 • We waarderen uw support tijdens deze periode en verzoeken u om regelmatig op www.ipaf.org/covid19 te kijken voor updates. Neem alstublieft contact met ons op via info@ipaf.org of uw dichtstbijzijnde IPAF kantoor voor vragen hierover.

 • Deze kennisgeving dient om leden formeel te adviseren dat de volgende Algemene Jaarvergadering van de International Powered Access Federation zal plaatsvinden om 16:30 uur (VK) op 23 april 2020. De vergadering wordt in het Engels gehouden en daarom zijn de documenten alleen in het Engels beschikbaar.