Op de Expo 2020 zijn PAL Cards verplicht, aldus verteld op de IPAF Middle East Convention

IPAF Middle East Convention 2018, Dubai - Rob Munn

Robert Munn, directeur gezondheid en veiligheid van het enorme bouwproject voor de Expo 2020-wereldtentoonstelling, heeft op de vierde Middle East Convention van de International Powered Access Federation (IPAF) verteld dat "iedereen die op de Expo 2020 te Dubai een hoogwerker gebruikt, in het bezit van een PAL Card van IPAF moet zijn".

Dit jaars vierde editie van het evenement, dat werd gehouden op 7 november 2018 in het Meydan Hotel, Dubai, VAE, is met zo'n 220 deelnemers de populairste tot nog toe gebleken.
Afgezien van Robert Munns onmiskenbare steun voor IPAF-training, vertelde Engr Ahmed Khalil Abdul Kareem van de Dubai Municipality Health & Safety Department, die IPAF’s Plan Ahead-veiligheidscampagne ondersteunt, het volgende: "Grote ongevallen zijn veelal het resultaat van storingen in managementsystemen."

Deelnemers hoorden ook wat Dr Rehab Faraj Al Ameri te zeggen had. Zij is directeur van National Accreditation Systems voor ENAS bij de Emirate Authority for Standardisation and Metrology (ESMA), waarmee IPAF nauw samenwerkt om inspecteurs van hoogwerkers in de regio bij te staan, op te leiden en te evalueren.

Ze vertelde de deelnemers dat de verbetering van de kwaliteit van de infrastructuur en het bieden van een veilige werkomgeving een van de belangrijkste doelstellingen zijn. "Alles moet op de juiste manier worden gedaan, volgens stabiele regelgeving", vertelde zij en voegde daaraan toe dat een van de vele initiatieven die ESMA voorstaat een beter overzicht is van ongevallen met betrekking tot hefwerktuigen: "We zijn op zoek naar deze informatie om onze normen en voorschriften te verbeteren." 

Rebecca Kelly, Partner bij Morgan Lewis, Fahad Al-Raba'ani, Senior Lifting Engineer bij Petroleum Development Oman, Mike Palmer, Regional QHSE & Training Manager bij Rapid Access, en Matthew Cox, Chairman van het International Institute of Risk & Safety Management (IIRSM) behoorden tot de andere opmerkelijke sprekers in de geweldige line-up van het congres.

Jason Anker, die 25 jaar geleden door een val van een ladder op een bouwplaats verlamd raakte aan zijn benen en die nu een wereldwijd voorvechter is voor gezondheid en veiligheid op de werkplaats, en dan met name bij werkzaamheden op hoogte, gaf een persoonlijke presentatie die net zo aangrijpend als krachtig was. Hij legde de nadruk op de boodschap dat veiligheid altijd van levensbelang moet zijn, ongeacht de omvang van de overeenkomst en ongeacht de druk om de werkzaamheden snel uit te voeren ten koste van een gedegen planning en voorbereiding.

's Avonds vond een netwerkreceptie voor alle deelnemers plaats. Deze werd druk bezocht en de algemene feedback over deze vierde editie van de IPAF Middle East Convention was absoluut positief. Het volgende grote IPAF-evenement in de regio is de IPAF Summit & IAPAs 2019, dat in maart in Dubai zal worden gehouden.

Jason Woods, IPAF’s vertegenwoordiger voor de regio, vertelt: "Dit was de vierde editie van de IPAF Middle East Convention en elk jaar wordt het evenement groter. De presentaties waren dit jaar fantastisch en het evenement werd in zijn geheel goed bezocht, wat geweldig is. We danken met name al onze gastsprekers, onze sponsors, en uiteraard alle deelnemers die ervoor hebben gezorgd dat dit evenement het best bezochte is geweest tot nu toe!

"IPAF is constant bezig in de regio met het leveren van training, het helpen van overheden en aannemers met de ontwikkeling, implementatie en aanpassing van nieuwe veiligheidsnormen voor hoogwerkers, het bereiken van alle belanghebbenden door middel van onze Andy Access-veiligheidscampagne en het bieden van training en technisch advies in meerdere talen om bij te dragen aan een grotere veiligheid op bouwplaatsen en tijdens onderhoudswerkzaamheden in deze snelgroeiende sector. Van dit evenement gaat een positief signaal uit naar alle gebruikers in de regio dat veiligheid altijd op de eerste plaats moet staan."

Tim Whiteman, CEO & MD van IPAF, voegt hieraan toe: "In het Midden-Oosten werkt IPAF samen met nationale en internationale gezondheids- en veiligheidsinstanties en grote aannemers om de boodschap te verkondigen dat goed getrainde en onder toezicht staande gebruikers, die de juiste hoogwerker of hefsteiger voor de opdracht gebruiken, de veiligste manier is om tijdelijke werkzaamheden op hoogte uit te voeren. Daarom is het nieuws van Robert Munn, dat voor het bouwproject van de Expo 2020 geldige PAL Cards verplicht zijn voor alle werkzaamheden met hoogwerkers, inderdaad een onmiskenbare steun." 

De jaarlijkse IPAF Summit wordt in 2019 voor het eerst in het Midden-Oosten georganiseerd. Er kan tot einde november voor de International Awards for Powered Access (IAPAs) worden genomineerd. Beide evenementen vinden plaats in het Radisson Blu Dubai Deira Creek Hotel, Dubai, VAE, op woensdag 6 maart 2019. Bedrijven en personen worden nu aangespoord voor de Summit & IAPAs te reserveren en de nominaties door te geven via www.iapa-summit.info

 

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • Nieuwe leden zijn benoemd voor het IPAF-bestuur, Ben Hirst en Julie Houston Smyth treden beiden toe en voegen zich bij Riwal-CEO Pedro Torres die in juni werd benoemd.

  • De juryleden zijn bekendgemaakt voor de 2020 International Awards for Powered Access (IAPA’s), welke worden gehouden in Londen, Verenigd Koninkrijk, in het Millennium Gloucester Hotel Kensington op 23 april, op de avond van de IPAF Summit 2020.