Aanpassing wereldwijde IPAF-sticker voor nooddaalbediening

Auxiliary Controls Decal ST-468-1117-1

IPAF heeft bevestigd dat het een van zijn wereldwijd meest gebruikte veiligheidsstickers voor gebruik op hoogwerkers heeft vernieuwd  - met de lancering van een herontwerp van de sticker die aangebracht wordt op machines om aan te geven waar de nooddaalbediening zich bevindt.

Andrew Delahunt, IPAF's Technical & Safety Director, zegt: “Het nieuwe ontwerp werd ontwikkeld in overleg met IPAF-leden via de technische commissies en het is een makkelijk begrijpbare en duidelijk zichtbare reminder voor managers of supervisors van hoogwerker activiteiten om aan te geven waar de nooddaalbediening van de machine in kwestie zich bevindt.

“Het bestaande ontwerp werd subtiel verbeterd en blijft in overeenstemming met de internationale veiligheidsnormen; wij dringen er bij fabrikanten, dealers, distributeurs, verhuurbedrijven en eigenaren van hoogwerker apparatuur op aan om de machines in hun vloot zo snel mogelijk aan te passen met de nieuwe sticker.

“De sticker was oorspronkelijk ontworpen door IPAF nadat onze CEO Tim Whiteman opmerkte dat een ervaren bediener moeite had met het vinden van de nooddaalbediening tijdens het uitvoeren van een routine-inspectie voor ingebruikname. Ondanks het feit dat deze bediener reeds duizenden van dergelijke inspecties had uitgevoerd in het verleden, was hij door een tijdelijke “blinde vlek” genoodzaakt om de handleiding van de fabrikant te raadplegen om de betreffende bedieningen te vinden.

“Uiteraard is een dergelijke vertraging, in een situatie waarbij de nooddaalbediening vereist is terwijl iemand er dringend naar zoekt, niet gewenst, en zijn er duidelijk gelabelde bedieningen nodig zodat een supervisor of een collega op de grond weet wat te doen en snel kan ingrijpen indien de machine functionaliteit verliest of niet vanaf het platform kan worden bediend.

“In de loop der jaren zijn de IPAF-stickers voor nooddaalbedieningen wijdverspreid in onze industrie en ongetwijfeld een nuttig hulpmiddel gebleken in tal van situaties waarbij tijdelijk werk op hoogte verkeerd liep of een risico vormde voor de veiligheid van de bediener.

“IPAF adviseert dat er een duidelijk reddingsplan aanwezig moet zijn alvorens de hoogwerker te gebruiken. Een reddingsplan bevat alle acties die vereist zijn om het platform te bedienen indien de machine storing heeft door gebruik te maken van de nooddaalbedieningen, en even belangrijk, hoe de hoogwerker in geval van nood te bedienen vanaf de grond.

“Het is cruciaal dat iemand op de grond weet wat te doen en vertrouwd is met de grondbediening van de hoogwerker alvorens het platform wordt geheven. Het is belangrijk op te merken dat het niet altijd raadzaam is om het platform in alle noodsituaties te bedienen met de nooddaalbediening, controleer dus altijd de aanbevelingen van de fabrikant wanneer u een protocol opstelt voor noodgevallen en wanneer u uw reddingsplan opstelt.

“Vooruitplannen voor veiligheid is de hoofdcampagne van IPAF voor 2018-2019, en dit is in het bijzonder een mogelijkheid die bekeken moet worden omdat er geen excuus is voor een bediener die op een hoogwerkerplatform vastzit zonder iemand op de grond die weet hoe de hoogwerker veilig te laten zakken of die op een andere veilige manier een goed geplande redding kan uitvoeren.”

Neem voor meer informatie over het volledige assortiment van IPAF-veiligheidsstickers contact op met uw dichtstbijzijnde IPAF-kantoor. Ga naar www.ipaf.org/contact of neem een kijkje op www.ipaf.org/safe voor het volledige assortiment gratis beschikbare stickers, veiligheidsboodschappen en Andy Access posters.

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • De IPAF Asia Conference & Showcase is het enige evenement in de regio Zuidoost-Azië die zich enkel toespitst op aangedreven hoogwerk toegangstechniek. De editie van 2018 vindt plaats in het KL Convention Centre in Kuala Lumpur, Maleisië op 18-19 juli en de reserveringen gaan snel. Er zal simultaanvertaling beschikbaar zijn in het Chinees voor afgevaardigden.

  • De wereldwijde markt voor de verhuur van mobiele hoogwerkers zit in de lift, en de sector doet het wederom beter dan de bredere bouwsector. Er is een aanhoudend herstel op plekken als Spanje en Brazilië, die eerder leden tijdens economische recessies, volgens de meest recente bekroonde marktanalyse van Ducker Worldwide, exclusief voor IPAF.

  • IPAF heeft bevestigd dat het een van zijn wereldwijd meest gebruikte veiligheidsstickers voor gebruik op hoogwerkers heeft vernieuwd - met de lancering van een belangrijk herontwerp van de sticker die aangebracht wordt op machines om aan te geven waar de nooddaalbediening zich bevindt.