Stijgende vraag naar training en wereldwijd bereik brengt IPAF naar nieuwe hoogten

IPAF Annual Report 2017 Montage

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft opnieuw een jaar van wereldwijde groei doorgemaakt. Het ledental steeg met 6,6%, de omzet met 7,8% en het aantal trainingen wereldwijd met ongeveer 4%.

De cijfers - weergegeven in IPAF’s Jaarverslag 2017, vandaag in acht talen gepubliceerd, waaronder voor het eerst in het Chinees - tonen een toename van het aantal leden van 1240 eind 2016 naar 1322 vorig jaar, waarmee de voetafdruk van IPAF zich uitbreidde tot 66 territoria wereldwijd, waaronder vijf nieuwe landen: Algerije, Bahrein, Iran, Irak en Letland.

De vraag naar IPAF-trainingen steeg vorig jaar, 164.662 mensen voltooiden in 2017 een IPAF-cursus - 3,7% meer dan in 2016. Toen waren dat er 158.727. Training nam aanzienlijk toe in de Golfstaten, 27,2% meer ten opzichte van het jaar ervoor (wat op zijn beurt 49,3% hoger was dan 2015).

De vraag naar training in Latijns-Amerika was 21,8% hoger, waarmee de neerwaartse trend van de voorgaande jaren werd omgekeerd, terwijl het VK een groei van 5% realiseerde. In november 2017 heeft IPAF de 1,5 miljoenste PAL Card bediener licentie uitgegeven sinds het initiatief begon - aan het einde van het jaar waren er wereldwijd bijna 725.000 geldige PAL-kaarten in omloop.

IPAF investeerde in nieuw personeel, betere technologie en trainingssystemen en nam deel aan evenementen in meer landen dan ooit tevoren, waaronder drie op het vasteland van China – als gastheer van de IPAF Asia Conference & Showcase in Changsha, het bijwonen van BICES in Beijing en de ondersteuning van het inaugurele APEX Asia-evenement in Shanghai.

Tim Whiteman, CEO & Managing Director van IPAF, zei vandaag op de IPAF AGM in Miami, Florida, VS: "Het bereik en de invloed van IPAF heeft zich verder uitgebreid, en we leveren onze trainingen nu aan een alsmaar groeiend aantal bedieners van hoogwerkers, hefsteigers en managers in bijna 70 gebieden wereldwijd.

"IPAF’s missie, sinds haar oprichting in 1983, is altijd veiligheid en levensbehoud geweest. Vandaag is het vallen van hoogte, net als toen, de nummer één doodsoorzaak op de werkplek. Er is een veilige manier om tijdelijke werkzaamheden op hoogte uit te voeren: goed getrainde bedieners onder toezicht die het juiste aangedreven hoogwerk materieel voor het werk gebruiken – dat is de boodschap die IPAF al 35 jaar over heel de wereld verspreidt.

"We zien met name een groei in de vraag naar IPAF-training in het Midden-Oosten, Scandinavië en Latijns-Amerika in 2017. Wereldwijd staat IPAF bedrijven bij om te voldoen aan nieuwe voorschriften en bij de ontwikkeling van innovatieve manieren om training aan te bieden – via nieuwe generatie e-Learning en het verkennen van de mogelijkheden die virtual reality en platformsimulators bijvoorbeeld bieden."

Nick Selley, Voorzitter van IPAF, merkte op: "Een jaar na de doelstellingen, die ik bij mijn inauguratie uiteen zette, ben ik verheugd om de positieve ontwikkelingen te zien met betrekking tot verdere initiatieven om ongevallen te verminderen, het promoten van stageplaatsen, het ontwikkelen van nauwere samenwerking tussen andere industriegroepen, en het aanmoedigen van meer gebruik van digitale technologie.

"IPAF heeft in 2017 zwaar in de eigen infrastructuur geïnvesteerd door middel van het aanstellen van personeel, investeringen in nieuwe IT- en communicatiesystemen en het lopende ELEVATE kwaliteit verbetering initiatief, dat IPAF verder zal helpen groeien in de toekomst."

Tim Whiteman concludeerde: Het is lastig om samen te vatten hoe druk 2017 was voor IPAF, maar een kijkje in ons net gepubliceerde Jaarverslag geeft wel een indruk; de volledige versie is nu beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Vereenvoudigd Chinees en Spaans, en is gratis te downloaden op www.ipaf.org.”

DOWNLOAD NU

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • IPAF staat op de shortlist voor twee European Association Awards, te weten in de categorieën Best Provision of Industry Information and Intelligence en Best Association Conference (uit 225 deelnemers). De winnaars worden in maart bekendgemaakt.

  • IPAF heeft een overeenkomst getekend met de Spaanse vereniging van verhuurders van machines en apparatuur (ASEAMAC) om samen te werken aan projecten en evenementen en om kortingen te bieden op abonnementen en evenementen aan de leden van beide organisaties. De overeenkomst werd getekend door Tim Whiteman, CEO en algemeen directeur van IPAF, en Juan José Torres, president van ASEAMAC, op het jaarlijkse congres van ASEAMAC in Madrid, Spanje.