IPAF ondertekent historische overeenkomst met groot gezondheid- en veiligheidsorgaan

Memorandum of Understanding (MOU) signed between IPAF and the International Institute of Risk and Safety Management (IIRSM)

Op het onlangs door de International Powered Access Federation (IPAF) gepresenteerde Midden-Oosten-congres in Abu Dhabi (VAE) werd een memorandum van overeenstemming (mvo) ondertekend door IPAF en het International Institute of Risk and Safety Management (IIRSM).

IIRSM is een van de meest proactieve en spraakmakende gezondheid- en veiligheidsorganen in het Midden-Oosten, terwijl IPAF’s activiteiten en de vraag naar geaccrediteerde training de laatste jaren scherp is toegenomen.

De mvo werd ondertekend door Tim Whiteman, CEO & MD van IPAF, en Phillip Pearson, Chief Executive van IIRSM, op het jaarlijkse Midden-Oosten-congres van IPAF dat in november 2017 werd gehouden in het Intercontinental Hotel in Abu Dhabi, de hoofdstad van de VAE. De overeenkomst werd tot stand gebracht door Jason Woods, IPAF’s vertegenwoordiger in het Midden-Oosten en India, en Matthew Cox, de voorzitter van de VAE-tak van IIRSM.

Jason Woods vertelt: “De IIRSM is een van de meest actieve veiligheidsgroepen in het Midden-Oosten en ondersteunt veiligheidsprofessionals in alle sectoren. Wij bij IPAF richten ons op de veiligheid en training van hoogwerkers en hefsteigers. We werken al jaren samen met het Instituut, we geven gezamenlijke presentaties over nieuwe normen en we verzorgen praktische workshops over veiligheid.

“Het verheugt me enorm dat er nu een officiële mvo is. We kunnen er naar uitkijken dat werken op hoogte nog veiliger wordt door het gebruik van aangedreven hoogwerk materieel die door goed getrainde professionals wordt bediend en gecontroleerd. De hulp van IIRSM-leden is van onschatbare waarde om gezamenlijke doelen te verwezenlijken zoals het beperken van vallen van hoogte en de vele bouwplaatsen in de regio voor iedereen een veilige plek te maken.”

Tim Whiteman voegt toe: “Het is altijd erg handig voor IPAF om met gezondheid- en veiligheidsorganisaties zoals IIRSM in zee te gaan. Zo kunnen we samen de doelen die we gemeen hebben bevorderen: promotie van veiligheid en het terugbrengen van (dodelijk) letsel op de werkplek. Het stemt tot grote tevredenheid deze bevestiging te krijgen voor onze veiligheid- en trainingsprogramma’s in de regio. We kijken ernaar uit om met IIRSM samen te werken om IPAF’s veiligheidsboodschap overal te verspreiden.”

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • IPAF kende een sterk handelsjaar in 2019 en rapporteerde over de hele linie groei in termen van lidmaatschap, levering van opleidingen en bestreken gebieden, wat leidde tot hogere inkomsten, een stijging van 8,1% ten opzichte van 2018, volgens het laatste jaarverslag van de federatie.

  • IPAF heeft een nieuw presidentieel team bevestigd, waarbij Norty Turner van United Rentals officieel is geïnstalleerd tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering 2020 van de federatie, die voor het eerst ooit werd gehouden per videoconferentie op 23 april als gevolg van de aanhoudende pandemie van het coronavirus. Drie nieuwe bestuursleden, gedetacheerd in 2019, werden ook tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering bevestigd.

  • We waarderen uw support tijdens deze periode en verzoeken u om regelmatig op www.ipaf.org/covid19 te kijken voor updates. Neem alstublieft contact met ons op via info@ipaf.org of uw dichtstbijzijnde IPAF kantoor voor vragen hierover.