Publicatie in december voor ANSI A92-normen – begin met de planning voor naleving

ANSI Dealer Guidance Document

De bijgewerkte ANSI A92-serie van ontwerp, veilig gebruik en trainingsstandaards zal worden gepubliceerd in de VS op 10 december 2018, en treedt in december 2019 in werking. De International Powered Access Federation (IPAF) heeft belangrijke richtlijnen uitgegeven om bedrijven en individuen te helpen, zodat zij gemakkelijk de belangrijkste veranderingen herkennen, om hun verantwoordelijkheden te begrijpen en om te beginnen met de planning om aan de normen te voldoen.

Vier witboeken van IPAF identificeren belangrijke veranderingen in terminologie en definities, eisen die aan eigenaars en bedieners worden gesteld, richtlijnen en eisen voor risicoanalyses, vertrouwdmaking met apparatuur en de eisen voor opleiding van bedieners en supervisors/managers die in Noord-Amerika voor alle fabrikanten, dealers, eigenaars en gebruikers van mobiele hoogwerkers gevolgen zullen hebben.

IPAF biedt alle fabrikanten, dealers, gebruikers, bedieners en managers van aangedreven hoogwerk toegangstechniek een uitgebreide samenvatting van de belangrijkste wijzigingen in de aanstaande ANSI-normen van de VS, plus de betreffende belangrijkste veranderingen in de CSA B354-normen, die in 2017 werden gepubliceerd en vanaf mei 2018 van kracht zijn geworden.

IPAF dringt er bij alle gebruikers en dealers van hoogwerkers in Noord-Amerika op aan te overwegen hoe IPAF's trainingsprogramma voor bedieners kan helpen bij de naleving van de normen. Bedieners wordt aanbevolen een IPAF PAL Card te verkrijgen, terwijl supervisors van hoogwerkeractiviteiten een aantal van de belangrijkste nieuwe eisen in de norm kunnen naleven door met succes IPAF's Hoogwerkers voor managers trainingscursus af te ronden.

IPAF heeft vier afzonderlijke gidsen uitgegeven, één voor dealers en één voor gebruikers die beide de ANSI-normen voor de VS en de CSA-normen in Canada behandelen. De gidsen richten zich op de nieuwe eisen en gevolgen voor een gebruiker en een dealer, inclusief belangrijke nieuwe eisen voor de kennis van hoogwerker gebruikers en de hoogwerkertraining voor supervisors.

Tony Groat, manager van IPAF Noord-Amerika, en lid van de opstelcommissies voor zowel de ANSI- als CSA-normen, merkt op: "Hoewel we nog steeds zitten te wachten op de publicatie van de ANSI A92-normen, zijn de Canadese tegenhangers al enige maanden van kracht. Het is erg belangrijk dat alle eigenaars en gebruikers van hoogwerkers op de hoogte zijn van de belangrijke wijzigingen in deze bijgewerkte normen en plannen opstellen om aan deze normen te voldoen, mochten zij dat nog niet gedaan hebben.

"Beide series van nieuwe normen vereisen dat alle bedrijven en individuen binnen één jaar na de effectieve publicatiedatum aan de normen voldoen – aangezien de ANSI-normen grotendeels in lijn zijn met die van de CSA, is het logisch voor bedrijven en hun werknemers om nu reeds met de belangrijkste veranderingen om te gaan."

Andrew Delahunt, IPAF's Director of Technical & Safety, voegt hieraan toe: "De bijgewerkte ANSI-normen zullen voor een veiligere werkomgeving zorgen bij het gebruik van aangedreven hoogwerk toegangstechniek tijdens het werken op hoogte.

Het zijn niet alleen de bedieners die kennis moeten hebben van veiligheid tijdens het werken op hoogte – de mensen die toezicht houden op het gebruik van hoogwerkers moeten ook in staat zijn om te plannen, geschikte risicoanalyses uit te voeren en op gepaste wijze toezicht kunnen houden op veilig gedrag.

Alle gebruikers, bedieners, dealers en trainingscentra hebben nieuwe verantwoordelijkheden, dus de laatste IPAF-richtlijnen in verband met de nieuwe Noord-Amerikaanse normen zullen ongetwijfeld heel handig blijken om te benadrukken wat nodig is om aan de normen te voldoen en veilig te worden."

De nieuwe richtlijnen kunnen gratis worden gedownload in pdf-formaat en kunnen met uw bedrijfslogo worden aangepast. Houd er rekening mee dat deze slechts zijn bedoeld als een aanvulling op de nieuwe normen.

Om de nieuwe IPAF ANSI- en CSA-richtlijnen voor gebruikers en dealers te bekijken en downloaden, gaat u naar www.ipaf.org/guidance of voor verdere hulp en richtlijnen over de nieuwe Noord-Amerikaanse normen kunt u contact opnemen via USA@ipaf.org. Ga voor informatie over IPAF's cursus Hoogwerkers voor managers naar www.ipaf.org/m4m

 

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn