Grootschalige bouwprojecten zorgen voor explosieve groei PAL Cards in de Noordse landen

Facebook Data Centre, Odense, Denmark

Grootschalige bouwprojecten zijn de drijvende kracht achter een versnelde groei in trainingen voor hoogwerkerbedieners in landen zoals Denemarken, waar internationale aannemers erop staan dat alle gebruikers van aangedreven hoogwerk toegangstechniek een certificering moeten hebben van een door de International Powered Access Federation (IPAF) geaccrediteerd trainingscentrum.

De bij IPAF aangesloten firma Riwal opende eind 2017 zijn eerst trainingscentrum vlakbij Odense, Denemarken, in antwoord op de vraag naar IPAF-opgeleide bedieners voor een groot datacenter-project waarvoor hoofdaannemer MACE Group eist dat alle bedieners van aangedreven hoogwerk toegangstechniek een PAL card of PAL+ kwalificatie bezitten.

Kent Boström, de vertegenwoordiger van IPAF in de Noordse en Baltische gebieden, zegt hierop: "Mace haalde een contract binnen om hier in Denemarken een datacenter te bouwen. Het duurt nog een jaar of twee voor het af is, en Mace is ook van plan deel te nemen aan verschillende andere grote bouwprojecten in de Noordse en Baltische regio en door heel Europa.

"Mace Group-normen stellen dat alle bedieners van hoogwerkers op hun locaties een PAL card moeten bezitten, dus in reactie hierop opende IPAF-lid Riwal eind 2017 het eerste goedgekeurde IPAF trainingscentrum in Denemarken. In totaal zijn er 588 bedieners opgeleid, en 467 van deze PAL cards zijn sinds het begin van het jaar uitgegeven. Als gevolg van deze groeiende vraag naar de PAL card van IPAF in de Noordse regio zullen er in de herfst van 2018 meer IPAF trainingscentra worden geopend in Denemarken en Finland.

"Mace Group is trots op het werk dat ze doen om training en veiligheid te bevorderen via hun partnerschap met Riwal en IPAF, en organiseerde een promotiedag op de locatie in Odense met een virtual reality (VR) hoogwerkersimulator die het personeel op de locatie kon uitproberen."

Iain Gardner, Senior Health, Safety & Wellbeing Manager en Campus HS&W Lead bij Mace Group, zegt hierover: “Bij Mace Group is het heel belangrijk dat we de hoge gezondheids- en veiligheidsnormen, die we in de loop van de jaren hebben gesteld, kunnen delen met andere bedrijven en partners in verschillende landen. De IPAF PAL card en hoogwerkers voor managers trainingsstandaard is ontwikkeld naar aanleiding van lessen die tijdens andere projecten werden geleerd.

"Onze samenwerking met IPAF en Riwal is erg succesvol gebleken, en het is heel waardevol om te zien dat de standaard succesvol is geïmplementeerd. 'Veiligheid voorop. Geen concessies is één van de kernwaarden van Mace en samen met de 'Vier stappen naar veilig’ streeft Mace Group ernaar te zorgen dat iedereen die aan onze projecten werkt elke dag veilig en wel naar huis gaat.

"Bij Mace doen we er alles aan de strengste normen van gezondheid, veiligheid en welzijn na te leven in al onze projecten en innovatieve oplossingen te bieden om uitstekende diensten te leveren aan onze cliënten. Als we andere landen kunnen aanmoedigen van onze ervaring te leren en de normen voor gezondheid en veiligheid aan te scherpen, dan is dat geweldig.”

Iedereen die ideeën of opmerkingen wil delen over de voordelen van VR en hoogwerkersimulators met betrekking tot training en veiligheid wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het doorlopende, wereldwijde consult via www.ipaf.org/VRconsultation; er is ook een video over de Mace-Riwal-IPAF samenwerking die kan worden bekeken door hier te klikken.

Afbeelding: Facebook Data Center, Odense, Denemarken

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn