Update van de wereldwijde IPAF-sticker voor nooddaalbediening

Emergency Lowering Sticker ST-468-1117-1

IPAF heeft bevestigd dat het een van zijn wereldwijd meest gebruikte veiligheidsstickers voor gebruik op hoogwerkers heeft vernieuwd  - met de lancering van een herontwerp van de sticker die aangebracht wordt op machines om aan te geven waar de nooddaalbediening zich bevindt in geval van nood.

Andrew Delahunt, IPAF's Technical & Safety Director, zegt: “Het nieuwe ontwerp werd ontwikkeld in overleg met IPAF-leden en veiligheidsexperts om een makkelijk begrijpbaar en duidelijk zichtbare reminder te bieden voor managers of supervisors van hoogwerker activiteiten om aan te geven waar de nooddaalbediening zich bevindt voor het geval dat een bediener op het platform niet meer in staat zou zijn deze te bedienen.

“De sticker werd subtiel verbeterd en blijft in overeenstemming met de internationale veiligheidsnormen; wij dringen er bij fabrikanten, dealers, distributeurs, verhuurbedrijven en eigenaren van hoogwerker apparatuur op aan om de machines in hun vloot zo snel mogelijk aan te passen met de aangepaste sticker.

“De sticker was oorspronkelijk ontworpen door IPAF nadat onze CEO Tim Whiteman opmerkte dat een ervaren supervisor moeite had met het vinden van de nooddaalbediening tijdens het uitvoeren van een inspectie voor ingebruikname. Ondanks het feit dat deze bediener reeds duizenden inspecties had uitgevoerd in het verleden, was hij door een tijdelijke “blinde vlek” genoodzaakt om de handleiding van de fabrikant te raadplegen om de betreffende bedieningen te vinden.

“Uiteraard is een dergelijke vertraging in een situatie waarin een hoogwerkerbediener onbekwaam is geworden - bv. omdat hij klem zit - uiterst ongewenst, dus een duidelijke sticker die de nooddaalbediening aanduidt is van vitaal belang, zodat een supervisor of collega op de grond weet wat te doen en snel kan ingrijpen als de bediener in nood verkeert.

“In de loop der jaren zijn de IPAF-stickers voor nooddaalbedieningen wijdverspreid in onze industrie en ongetwijfeld een nuttig hulpmiddel gebleken in tal van situaties waarbij tijdelijk werk op hoogte verkeerd liep en een risico vormde voor de veiligheid van de bediener.

“IPAF adviseert altijd een duidelijk reddingsplan bij de hand te hebben wanneer men werkt met hoogwerkers, en het is hierbij absoluut nodig dat er iemand op de grond staat die weet wat te doen in geval van nood en dat die persoon vertrouwd is met deze nooddaalbediening en waar deze zich bevindt.

“Vooruitplannen voor veiligheid is de hoofdcampagne van IPAF voor 2018-2019, en dit is in het bijzonder een mogelijkheid die bekeken moet worden omdat er geen excuus is voor een bediener die op een hoogwerkerplatform vastzit zonder iemand op de grond die weet hoe de hoogwerker veilig te laten zakken in geval van nood.”

Neem voor meer informatie over het volledige assortiment  van IPAF-veiligheidsstickers contact op met uw dichtstbijzijnde IPAF-kantoor.

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • IPAF heeft bevestigd dat het een van zijn wereldwijd meest gebruikte veiligheidsstickers voor gebruik op hoogwerkers heeft vernieuwd - met de lancering van een herontwerp van de sticker die aangebracht wordt op machines om aan te geven waar de nooddaalbediening zich bevindt in geval van nood.

  • IPAF spoort mensen aan om deel te nemen aan hun online consult over het gebruik van virtual reality hoogwerker-simulatoren via een korte enquête op www.ipaf.org/VRconsultation, nadat ze recent de technologie hebben getoond op twee belangrijke branche-evenementen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

  • Krafthand Media has published this year's edition of the German-language IPAF-Journal magazine. The circulation of 40,000 copies is distributed through IPAF member companies and training centres to customers, course participants and other interested parties, as well as through the recipients of bd-baumaschinenendienst and GaLaBau magazines to companies in the construction industry. In addition, a digital version is available on the internet as an eMagazine.