VR hoogwerker-simulator consultatie open voor online reacties

MEWP VR Simulator in Action

De International Powered Access Federation (IPAF) spoort mensen aan om deel te nemen aan hun online consult over het gebruik van virtual reality (VR) en Mobiele hoogwerker-simulatoren, nadat ze recent de technologie hebben getoond op twee belangrijke branche-evenementen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De hoogwerker-simulator was een van de publiekstrekkers voor afgevaardigden op zowel de Intermat 2018 expo in Parijs, Frankrijk, als op de Vertikal Days 2018 in Donington Park bij Derby, VK, waarbij gebruikers giek- en schaarhoogwerkers konden ervaren in verschillende scenario's zonder daarbij de grond te verlaten. Zij die de hoogwerker-simulator en ook een VR-headset met de IPAF VR demo-app, inspectie voor ingebruikname, getest hebben, worden nu uitgenodigd om hun feedback te geven op www.ipaf.org/VRconsultation

Tim Whiteman, CEO & MD van IPAF, vertelt: “VR zal de manier van opleiding over aangedreven hoogwerk toegangstechniek en veiligheidsinstructies volledig veranderen; het is belangrijk dat we feedback verzamelen over het potentieel van deze “next generation”-technologie.

“Tot nu toe hebben we fantastische reacties gekregen op de hoogwerker-simulator van zowel de stand op Intermat als Vertikal Days, en er zijn nog meer events gepland in de loop van het jaar. In de tussentijd zal er een hoogwerker-simulator aanwezig zijn in ons hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, dus we nodigen ook leden en partners uit om langs te komen om de simulator en de VR headset zelf uit te testen als ze hiervoor nog niet de kans hebben gehad.

“Het is duidelijk uit de twee events waar IPAF de hoogwerker-simulator heeft kunnen demonstreren, dat gebruikers van alle leeftijden en van verschillende ervaringsniveaus onder de indruk waren over het potentieel van de technologie. We zouden hen dan ook willen uitnodigen om feedback te geven over het mogelijke gebruik van de simulator, alsook de voor- en nadelen en verbeteringen waarvan zij denken dat deze nog moeten worden aangebracht.

“Door de hoogwerker-simulator naar belangrijke events zoals deze te brengen, hopen we dat er een debat ontstaat over hoe deze technologie te adopteren en aan te passen. Ik nodig iedereen uit die dit jaar op de Vertikal Days of Intermat is geweest en de IPAF-stand bezocht heeft en de hoogwerker-simulator zelf heeft uitgeprobeerd, de korte enquête in te vullen op www.ipaf.org/VRconsultation – IPAF en onze leden kijken uit naar uw input.”

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • De IPAF Asia Conference & Showcase is het enige evenement in de regio Zuidoost-Azië die zich enkel toespitst op aangedreven hoogwerk toegangstechniek. De editie van 2018 vindt plaats in het KL Convention Centre in Kuala Lumpur, Maleisië op 18-19 juli en de reserveringen gaan snel. Er zal simultaanvertaling beschikbaar zijn in het Chinees voor afgevaardigden.

  • De wereldwijde markt voor de verhuur van mobiele hoogwerkers zit in de lift, en de sector doet het wederom beter dan de bredere bouwsector. Er is een aanhoudend herstel op plekken als Spanje en Brazilië, die eerder leden tijdens economische recessies, volgens de meest recente bekroonde marktanalyse van Ducker Worldwide, exclusief voor IPAF.

  • IPAF heeft bevestigd dat het een van zijn wereldwijd meest gebruikte veiligheidsstickers voor gebruik op hoogwerkers heeft vernieuwd - met de lancering van een belangrijk herontwerp van de sticker die aangebracht wordt op machines om aan te geven waar de nooddaalbediening zich bevindt.