IPAF start de veiligheidscampagne voor 2018 op Intermat

IPAF Stand at Intermat 2018, Paris

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft een campagne gestart op de expo Intermat 2018 in Parijs (Frankrijk), dit jaar van 23-28 april, die het belang benadrukt van vooruit plannen voor veiligheid wanneer er tijdelijk op hoogte wordt gewerkt met behulp van hoogwerkers.

IPAFs veiligheidscampagne voor 2018-2019 zet uiteen waarom bedieners en managers volledige risicoanalyses moeten doen, de juiste uitrusting voor de opdracht moeten kiezen, de locatie en machines moeten inspecteren, bedieners onder goed toezicht moeten gebruiken die zijn opgeleid en bekend zijn met de uitrusting, en voor geschikte afscheiding van andere machines en verkeer moeten zorgen.

Tim Whiteman, CEO & MD van IPAF, vertelt: “Vallen van hoogte is nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak op de werkplek. Hoogwerkers zijn specifiek ontworpen om veilig tijdelijk op hoogte te kunnen werken en worden wereldwijd door veiligheidsinstanties als zodanig erkend.

“Veilig op hoogte werken met behulp van hoogwerkers wordt ondersteund door goede planning, opgeleide bedieners die onder goed toezicht staan en de juiste machine voor de opdracht gebruiken. IPAF's laatste campagne is helemaal bedoeld om mensen te herinneren aan het belang van goede planning – veiligheid op hoogte begint al voordat u de grond hebt verlaten.”

Andrew Delahunt, IPAF's Technical & Safety Director, zegt: “Aan de hand van IPAF's ongevallengegevensanalyse hebben we vier belangrijke oorzaken van ongevallen vastgesteld die het vallen van een hoogwerkerplatform tot gevolg kunnen hebben. Deze ongevallen kunnen worden voorkomen door goede planning en het veilige beheer van het gebruik van hoogwerkers. Wij benadrukken deze factoren zodat managers en bedieners weten wat de risico’s zijn en hun verantwoordelijkheden kennen.”

De belangrijkste punten die in de campagne aan de orde komen: Risicovol gedrag van de bediener, het platform op hoogte verlaten, opstellen in de buurt van andere machines of voertuigen, en mechanische storing. Ter ondersteuning van IPAF's nieuwe veiligheidscampagne is een nieuwe online stempelplaat calculator gelanceerd op pads.ipaf.org. IPAF biedt ook Andy Access-veiligheidsposters die gebruikt kunnen worden bij het geven van snelle en eenvoudige veiligheidspraatjes op locatie of in pauzeruimtes, en ontwikkelt ook een serie Toolbox Talks om de belangrijkste boodschappen over te brengen.

Voor meer informatie over de nieuwe veiligheidscampagne, de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en normen, het uitgebreide IPAF-trainingsaanbod of om de laatste richtlijnen over veiligheid en technische voorlichting op te halen, nodigen we u uit om IPAF te bezoeken op stand BC009 in Hal 6 op 23-28 april. Kijk ook of u IPAF's levensgrote Andy Access-mascotte rond ziet lopen op Intermat, die bezoekers de weg naar de stand van IPAF wijst. Daar vindt u ook een state-of-the-art hoogwerkersimulator voor deelnemers om de bediening ervan uit te proberen zonder de grond te hoeven verlaten. Ga voor meer informatie naar www.ipaf.org/events

 

Ander nieuws dat voor u interessant zou kunnen zijn

  • Representatives IPAF had a busy week in Shanghai, presenting at the International Rental Conference and exhibiting at bauma China, meeting members, health & safety representatives and others in powered access, a rapidly growing industry in China.

  • Een exclusief bezoek aan het Manlift Hoogwerker verhuurdepot in Dubai, VAE (dat zelden voor het publiek wordt opengesteld) is bekendgemaakt als onderdeel van het programma voor de IPAF Summit 2019. Ondertussen is de deadline voor de nominaties voor de 2019 International Awards for Powered Access (IAPAs) verlengd tot 14 december 2018.

  • De nieuwe ANSI-normen staan op het punt te worden gepubliceerd op 10 december. Daarom heeft IPAF nieuwe richtlijnen voor bedrijven en individuen vrijgegeven die de Noord-Amerikaanse normen willen naleven. Hierbij wordt speciaal gewezen op hoe de nieuwe CSA/ANSI-normen van invloed zijn op fabrikanten, dealers, eigenaars en gebruikers van hoogwerkers.